Counseling Lelystad

Hoe ik in het leven sta!

foto

Door de tweemaal daagse rustmomenten tijdens Transcendente Meditatie werd ik mij steeds sterker bewust van de kracht van 'Innerlijke stilte'. Ergens in mij, en dat geldt voor iedereen, is een plek ik de 'Stille bron van het leven' noem of in één woord ‘Essentie’. Die plek is niet goed onder woorden te brengen. Het is iets wat overal en altijd aanwezig is, in mij en buiten mij. Ik zie het als de bron van het leven, de levenskracht, die vorm en inhoud geeft aan alles in het universum en te ervaren is als diepe stilte in mijzelf.

Levend vanuit ‘Essentie’ voel ik me verbonden met mijn innerlijke bron en tegelijkertijd met alles en iedereen om mij heen. Het geeft mij het gevoel overal thuis te zijn. En er is het vertrouwen, dat alles wat in de wereld gebeurt, zijn eigen betekenis en redenen heeft. Het geeft me de kracht om mee te bewegen met alle up’s en down’s van het leven.

Natuurlijk ervaar ik als persoon in mijn leven alle wisselvalligheden van het leven: goed en slecht, voorspoed en tegenslag, groei en verval, gezondheid en ziekte. Maar de aanwezigheid van die plek van innerlijke stilte in mij, waarop ik steeds kan terugvallen, geeft mij de kracht om met tegenslag om te gaan.

‘Essentie’ helpt mij om in het ‘Nu’ te zijn. Eigenlijk leef je altijd in het ‘Nu’ en zijn verleden en toekomst alleen maar denkbeelden. Soms kunnen die denkbeelden wel heel krachtig zijn. Trauma’s uit het verleden en zorgen voor de toekomst kunnen het leven heel zwaar maken. Ook ik heb mijn portie tegenslag in het leven gehad, maar dit ‘Leven in Verbondenheid’ heeft mij steeds weer de kracht gegeven om door te gaan.

Ik zie om mij heen veel leed en onrecht. Tegelijkertijd zie ik ook de mogelijkheid om over dit leed en pijn heen te komen. Ik zie veel mensen vastzitten in destructieve overtuigingen en weet, dat als ze hun denkpatronen kunnen veranderen, dit hun kan helpen om een beter leven te leiden.

Zelf ervaar ik, dat leven vanuit ‘Essentie’, leven in ‘Verbondenheid’ en leven in het ‘Nu’ het mogelijk maakt om wrijvingloos mee te bewegen met de Stroom van het leven. Het leven is voor mij vooral ervaren, het ervaren van de eindeloze hoeveelheid tegenstellingen die er te bedenken zijn. Maar als je die tegenstellingen kunt ervaren met de kracht van ‘Essentie, levend in ‘Verbondenheid’ en in het ‘Nu’, dan vind je bij elke tegenslag de kracht en inspitatie om verder te gaan.

Levend vanuit ‘Essentie’ lijkt het alsof het leven gemakkelijker wordt. Je bent je ervan bewust, dat het leven zo nu en dan zijn zware momenten heeft, maar je weet ook, dat je de innerlijke kracht hebt om er weer bovenop te komen.

Terug
© 2016 Counseling Lelystad