Counseling Lelystad

Specialisaties

foto

Levenskunst

Levenskunst is optimaal in het leven te staan in elke fase van je leven. Een levenskunstenaar is in staat om levenservaringen maximaal te benutten. Hij of zij lukt het om zoveel mogelijk van het mooie in het leven te genieten (Levenskunst). Verder slaagt hij erin om met tegenslagen en negativiteit op een praktische manier om te gaan. Hij accepteert de ervaring, leert ervan en gaat zodanig met de situatie om, dat er mee te leven valt (Levenskunde). Een hierin gesprecialiseerd counselor kan je hier goed bij helpen.

Persoonlijke groei

Van nature heeft de mens de neiging om zich te ontwikkelen. Groeien is een natuurlijk proces in het leven. Toch lijkt het soms of je persoonlijke ontwikkeling stagneert. Je hebt het gevoel niet verder te komen, niet optimaal je talenten te benutten en tegen weerstanden aan te lopen. Bij persoonlijke groei kijken we naar waar je goed in bent en hoe je je talenten en mogelijkheden optimaal kunt benutten. Samen met de counselor onderzoek je, wat je echt wilt en waar je je goed bij voelt. En als dat duidelijk is, gaan we kijken hoe we dit te bereiken valt.

Spirituele groei

Een stap verder ga je, als je ook in staat bent, om vanuit je diepere kern, je innerlijke levenskracht te functioneren. Je gaat dan voor een volledig leven, waarin je lichaam, je geest en je ziel in evenwicht zijn en alle drie in harmonie samenwerken. Je leeft dan vanuit je innerlijke levenskracht. Er is harmonie tussen jou als individu en je omgeving. Het voelt aan alsof je omgeving je ondersteunt in het realiseren van je wensen. Op die innerlijke harmonie kun je altijd terugvallen in tijden van nood en als je energie nodig hebt, kun je er altijd uit putten. Zo leer je meebewegen op de stroom van je leven.

Meditatie

Met meditatie leer je om steeds dichter bij je kern te komen en om vanuit die kern te leven. Als je mediteert ontstaat er een diepe harmonische rust, die je evenwichtig maakt, energie geeft en je laat leven in harmonie met je omgeving. Een heel effectieve techniek is Transcendente Meditatie. TM laat je op een eenvoudige en moeiteloze manier in contact te komen met je diepste wezen en helpt je om vanhieruit in het leven te staan. TM kun je via Counseling Lelystad leren. Martin van der Jagt is een gediplomeerd TM-leraar. Meer?

Verliesverwerking

Een verlies in het leven kan vele vormen aannemen. Je kunt een partner verliezen na een lang leven samen. Een kind kan te vroeg overlijden. Je kunt een ongeluk krijgen en er een handicap aan overhouden. Er kan een burnout optreden. Omgaan met een verlies is niet gemakkelijk. Je gaat door verschillende fasen heen: shock, boosheid, schuldgevoel, apathie en/of berusting. Elk verlies is uniek en iedereen ervaart het op zijn eigen wijze.

Belangrijk is het uiten van je verlies. De leegte blijft, maar er kan wel iets voor terugkomen. Praten over je verlies is belangrijk. Stap voor stap, ieder in zijn eigen tempo, leer je omgaan met je verlies en lukt het om het leven weer op te pakken en nieuwe invulling te geven. Een gespecialiseerd verliescounselor kan je hierbij helpen.


Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

© 2018 Counseling Lelystad